Tradycyjna piekarnia Kraków - z kompletną ofertą zapoznasz się na www.piekarniapochopien.com
Świeżość i tradycyjny smak z Piekarni Pochopień
Piekarnia Pochopień może poszczycić się tradycjami datowanymi na 1946 rok. Założona została przez mistrza fachu piekarskiego Jana Pochopień, który był wielokrotnie nagradzany za swoje zasługi dla handlu i rzemiosła. Ceniony w Krakowie piekarz, będąc pierwszym starszym Cechu Rzemiosł Spożywczych dał początek istniejącej do dziś piekarni. Kultywowanie tradycji rodziny i szacunek dla wartości wyróżnia Piekarnię Pochopień na tle konkurencji, stawiając ją pośród czołowych krakowskich firm piekarniczych. Podkreśla to lokalizacja mieszczącego się na ulicy Karmelickiej zakładu, jedynego znajdującego się w centrum Krakowa. Ta tradycyjna piekarnia to głównie jednak sprawdzone przez lata przepisy i poszanowanie dla swojego fachu.
Doskonałe obwarzanki krakowskie
Oferta Piekarni Pochopień to przede wszystkim smaczne, tradycyjne pieczywo wypiekane według dobrych, małopolskich receptur. Znajdziemy w niej wyśmienite chleby pszenne, pszenno-żytnie, strucle czy bułki. Wśród nich wyróżnia się pieczywo dekoracyjne i okolicznościowe. Są to chleby przeznaczone na wesela, chleby na czas Komunii Świętej czy chleby-wazy doskonałe do serwowania potraw. Tradycyjnym produktem piekarni są cieszące się niesłabnącą popularnością obwarzanki i precle, które zakupić możemy w różnych smakach, tradycyjnych czy bardziej fantazyjnych. Smakosze słodyczy również znajdą w ofercie firmy coś dla siebie. Zasmakować można w różnego rodzaju drożdżówkach i pączkach. W okresie świąt można również nabyć wielkanocne baranki i zające czy bożonarodzeniowe, słodkie łosie, gwiazdy i karpie. Warto zawitać do tej cukierni i piekarni w Krakowie, by zasmakować doskonałego smaku tradycji.
Kontakt z firmą:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków
Tel.: 12 633 75 02
E-mail:
[email protected]
Polecane artykuły
Naturalne źródło witamin – sok z kiszonej kapusty i buraków
Kapusta kiszona jest niskokaloryczna i bardzo zdrowa
Kwaszone ogórki – niekaloryczne, smaczne i zdrowe